Nieuws

Regenboogweek van start in Meppel

Met het hijsen van de Regenboogvlag is vanochtend vroeg de Regenboogweek in Meppel van start gegaan. Van 8 tot en met 15 oktober vragen we in Meppel extra aandacht voor de acceptatie van LHBTIQ+ personen. Maar het is vooral een week waarin we diversiteit vieren, want we zijn er in Regenbooggemeente Meppel van overtuigd dat iedereen zich vrij en veilig moet voelen om zichzelf te kunnen zijn. De Stichting Regenboog Meppel heeft een heel programma voor deze week samengesteld dat is terug te vinden op www.stichtingregenboogmeppel.nl

Lees meer »

Pride Photo tentoonstelling geopend op De Wheem in Meppel

Meppel – Maandag 25 september werd om 16.00 uur door wethouder Jeannet Bos de jaarlijkse LHBTQIA+ tentoonstelling geopend. Ook in de regenbooggemeente Meppel heerst de overtuiging dat elk persoon volop zichzelf moet kunnen zijn. De openlucht fototentoonstelling heeft dit jaar als thema “The Process of Change”.Het doel van de tentoonstelling is om aan te tonen hoe de LHBTQIA+ gemeenschap overal ter wereld nieuwe manieren vindt om haar bestaan kenbaar te maken en de onderlinge verscheidenheid te vieren.Diverse belangenorganisaties waren present tijdens de opening. Na afloop werd met de aanwezigen geproost op de start van de tentoonstelling. Het is geen toeval dat de Coming Out Day van woensdag 11 oktober valt binnen de periode waarin de Pride Photo tentoonstelling te bezoeken is. De Regenboogweek is dit jaar namelijk van 7 tot 15 oktober.Geïnteresseerden hebben tot donderdag 12 oktober de gelegenheid om de openluchttentoonstelling op De Wheem gratis te bezoeken.

Lees meer »

Meppel viert Regenboogweek met dichtwedstrijd: 'Je mag zelf kiezen'

Meppel viert de Regenboogweek. Een week met speciale aandacht voor onder meer lesbische, homoseksuele, biseksuele mensen. Er zijn verschillende activiteiten, waaronder een gedichtenwedstrijd. Het winnende gedicht zal uiteindelijk te zien zijn op grote borden verspreid door de hele stad en daarom doen een paar basisschoolklassen ijverig mee.

Lees meer »

Regenboogweek: raadsleden en auteur lazen voor op basisscholen

Dinsdag gingen raadsleden van de Gemeente Meppel en de auteur Pim Lammers voorlezen op de basisscholen in de Gemeente. Er werd voorgelezen uit het prentenboek “ Het lammetje dat een varken is met illustraties van Milja Praagman, het allereerste Nederlandse transgender-prentenboek. De schrijver ontving in 2018 de zilveren griffel voor dit boek. We gingen naar het KP het Kompas waar raadslid Marisa Grotens aan het voorlezen was. Vervolgens door naar KC de IJsvogel waar we auteur Pim Lammers zagen voorlezen voor een enthousiaste groep kinderen.

Lees meer »

Regenboogweek Meppel van start

Maandag werden de regenboogvlaggen in Meppel gehesen op de Meppeler Toren, bij het stadhuis, scholen en bij diverse sportverenigingen. Bij het stadhuis gebeurde dat in bijzijn van leden van de Regenboogwerkgroep, een aantal raadsleden, wethouder Bos en Mark Strolenberg, kamerlid voor de VVD. Hiermee was de Regenboogweek in Meppel officieel van start. ‘s Avonds was er gelegenheid gratis de film El Houb te bezoeken. Na afloop kon men elkaar ontmoeten en napraten. De film was mogelijk gemaakt door het Waarborgfonds.

Lees meer »