Floor Bruins (12) uit Meppel draagt regenbooggedicht 'vol liefde' voor

Gepubliceerd op 23 februari 2023 om 21:32

Floor Bruins uit Meppel heeft haar winnende gedicht van de Regenboogweek voorgedragen en overhandigd aan wethouder Jeannet Bos.

Floor is de winnaar van de gedichtenwedstrijd tijdens de Regenboogweek in Meppel, die in oktober vorig jaar werd gehouden. Tijdens de week werd er door middel van activiteiten aandacht gevraagd voor de acceptatie en veiligheid van de LHBTIQ+-gemeenschap.
"Het zit vol liefde", zegt ze over het gedicht. Omdat de leerling van groep 8B van obs Sprinkels de gedichtenwedstrijd won, mocht ze een plakkaat van haar gedicht aan de wethouder geven.
 
"Spannend", vindt Floor het van tevoren. En dat wordt steeds een beetje spannender, aangezien er steeds meer mensen om heen komen te staan. Dan mag ze haar gedicht ook nog voordragen ook. Maar Floor schudt de spanning uiteindelijk van haar af en er verschijnt een grote glimlach op haar gezicht.
Voor de gedichtenwedstrijd kwamen 47 gedichten binnen, waarvan 37 van kinderen. Het winnende gedicht heeft al een plekje gekregen in de school van Floor. "We gaan een mooie plek zoeken in het stadhuis", reageert wethouder Bos als ze een exemplaar van Floor krijgt.
 
Gedicht
Iedereen hoort erbij
we staan allemaal zij aan zij
Je voelt je anders dan de rest
maar het maakt niet uit
Iedereen is bijzonder
echt een wonder
Je doet je best voor iedereen
en dan ben je niet gemeen
Je hoort bij iedereen
een wonder ben je al meteen